Kauniaisten musiikkijuhlien ohjelmassa kuullaan tänä syksynä puheenvuoroja menestyskirjailijoilta ja tutkijoilta. Festivaalin otsikko ”Paluu tulevaisuuteen” antaa tilaa paitsi tulevaisuudentutkimukselle ja ilmastokysymyksille, myös katseelle historiaan ja nostaa unohtuneita naiskohtaloita esiin.

Valtion tiedonjulkistamisen elämäntyöpalkittu Risto Isomäki puhuu aiheesta ”Ilmastokriisi, utopiat ja dystopiat” ja pohtii mikä ratkaisee tulevaisuutemme suunnan. Isomäki on arvostettu tieto- ja tieteiskirjailija ja julkaissut kirjan vuosittain viimeisen 25 vuoden ajan.

Historian jännät naiset -menestyskirjan kirjoittanut, Journalisti-lehden päätoimittaja Maria Pettersson kertoo sankaritarinoita, joita ei koulun historiantunnilla kuultu. Minkälaiset naiset johtivat Ranskan vallankumousta tai merirosvoarmeijaa ja mitä näiltä skandalööseiltä seikkailijattarilta voimme oppia?

Elina Hiltunen on listattu Forbesissa yhdeksi maailman 50 johtavasta naisfuturistista. Hän kertoo puheenvuorossaan tulevaisuuden suurista megatrendeistä ja ihmiskunnan globaaleista haasteista. 

Musiikkijuhlien konserttiohjelmassa kuullaan tänäkin vuonna paljon säveltäjänaisten musiikkia. Historioitsija Nuppu Koivisto-Kaasik avaa esitelmässään sitä tutkimustyötä, jota 1800- ja 1900-luvun suomalaisten naissäveltäjien teosten esiin nostamiseksi on tehty. 

Ruotsalaisuuden päivän juhlapuhujana kuullaan koronauutisista jokaiselle viime vuosien aikana tutuksi tullutta  THL:n Mika Salmista. Paluun Paviljongin lavalle tekee festivaalin perustaja, eläkepäivinään ahkerasti kirjoja julkaissut Seppo Kimanen aiheenaan ”Musiikki ennen, nyt ja huomenna”.

Musiikkijuhlien puheohjelma Uudella Paviljongilla

la 30.10. klo 15 Seppo Kimanen
su 31.10. klo 13 Risto Isomäki
su 31.10. klo 17 Maria Pettersson
pe 5.11. klo 16 Elina Hiltunen
la 6.11. klo 18 Mika Salminen (konsertin yhteydessä, konserttilippu vaaditaan)
su 7.11. klo 15.30 Nuppu Koivisto-Kaasik

Liput alk. 10€ lippu.fi. Saatavilla myös ovelta, mikäli lippuja on jäljellä.