Tapahtumapaikat

Uusi Paviljonki

Uusi Paviljonki on Kauniaisten ruotsinkielisen koulukeskuksen yhteyteen syksyllä 2002 valmistunut monitoiminen kulttuurisali. Uudisrakennus sijaitsee 1950-luvulla rakennetun paviljonkirakennuksen paikalla. Uusi Paviljonki palvelee sekä koulua että kauniaislaista kulttuurielämää.

Uuden Paviljongin on suunnitellut arkkitehtitoimisto Lehto-Peltonen-Valkama. Pääarkkitehti Tarmo Peltonen on nimennyt kolmiosaisen rakennuksen osat Taloksi, Koneeksi ja Soittorasiaksi. Talossa sijaitsevat koululuokat ja Koneessa rakennuksen tekniikka.

Uuden Paviljongin salista tuli ”Seppo Kimanen-sali” kiitoksena ja kunnianosoituksena vuonna 2016, kun Kauniaisten musiikkijuhlien taiteellinen johtaja vuosina 2010–2016 Seppo Kimanen päätti Kauniaisissa lähes puoli vuosisataa kestäneen uransa festivaalijohtajana.

Osoite: Läntinen Koulupolku 3, 02700 Kauniainen

Kauniaisten kirkko

Kauniaisten kirkko on rakennettu vuonna 1983 ja sen on suunnitellut arkkitehti Kristian Gullichsen. Selkeälinjainen kirkko on herättänyt useissa yhteyksissä huomiota erityisesti arkkitehtonisella poikkeuksellisuudellaan.

Kirkko oli näyttävästi esillä vuoden 1987 Ars Fennica-näyttelyssä ja kirkossa käy edelleenkin runsaasti koti- ja ulkomaisia, arkkitehtuurista kiinnostuneita vieraita.

Osoite: Kavallintie 3, 02700 KauniainenVilla Bensow

Osoite: Gresantie 3

Villa Pelander (Työväen Akatemia)

Osoite: Vanha Turuntie 14


Villa Gyllenberg

Osoite: Kuusisaarenpolku 11, Helsinki


Ateljee Kukkapuro

Osoite: Alppitie 23