Briosa-kvartetti

Briosa-kvartetti on Sibelius-Akatemian opiskelijoista koostuva jousikvartetti. Kvartetin jäsenet soittivat pitkään Helsingin Juniorijousissa ja perustivat kamariyhtyeen Sibelius-Akatemian nuorisokoulutukseen päästyään. Briosa on opiskellut kamarimusiikkia Petri Aarnion johdolla vuodesta 2018. Yhtyettä ovat ohjanneet myös mm. Marko Ylönen, Tuomas Lehto ja Martti Rautio. Lisäksi Briosa on osallistunut Levon Chilingirianin, Vladimir Mendelssohnin ja Atte Kilpeläisen mestarikursseille. Briosa on esiintynyt Unkarissa, Venäjällä ja Suomessa. Briosa oli Hauhon musiikkijuhlien vuoden 2021 ”Nuori taiteilija” -stipendin saaja.

Aino Yamaguchi (s. 2003) opiskelee Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa Réka Szilvayn oppilaana. Vuonna 2021 hän aloitti opinnot myös Viuluakatemiassa opettajinaan Janne Malmivaara ja Elina Vähälä. Mestarikursseilla häntä ovat opettaneet mm. Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilch, Hagai Shaham, Eszter Haffner, Jean-Jacques Kantorow ja Antti Tikkanen.Yamaguchi soittaa ja esiintyy kvartetin ohella aktiivisesti kamarimuusikkona. Yamaguchi on palkittu Anton Rubinstein Violin Junior -kilpailussa Saksassa v. 2017, Juhani Heinonen -viulukilpailussa v. 2019 ja Ilmari Hannikainen -pianokamarimusiikkikilpailussa v. 2020. Solistikokemusta Yamaguchi on saanut mm. Helsingin NMKY-sinfoniaorkesterin, Wegelius-kamarijousten ja Jyväskylä Campus Sinfoniettan solistina. Yamaguchi aloitti viulunsoiton viisivuotiaana Keravan musiikkiopistossa ja jatkoi opintojaan Itä-Helsingin musiikkiopistossa, jossa hän myös soitti vuosina 2014-2019 Helsingin Juniorijousissa. Yamaguchin opintoja ovat ystävällisesti tukeneet Suomen kulttuurirahasto, Pro Musica -säätiö, Wegelius-säätiö ja Sibelius-Akatemian tukisäätiö.

Ida Westerlund on vuonna 2002 syntynyt viulisti, joka aloitti soiton nelivuotiaana Itä-Helsingin musiikkiopistossa opettajanaan Heidi Viksten. Vuodesta 2017 lähtien hän on opiskellut Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa Jaakko Ilveksen johdolla. Merkittäviä opettajia ovat olleet myös Réka Szilvay, Minna Pensola, Antti Tikkanen ja Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilch. Westerlund on aktiivinen kamarimuusikko, ja on esiintynyt mm. osana Briosa-kvartettia sekä Suomessa että ulkomailla.

Alttoviulisti Julie Svačinová (s. 2001) opiskelee Sibelius-Akatemiassa Lilli Maijalan ja Teemu Kupiaisen oppilaana. Solistina Svačinová saavutti finaalipaikan kansainvälisissä III Augustín Aponte -kilpailuissa Teneriffalla v. 2018. Svačinová nauttii erityisesti kamarimusiikista ja soittaa erilaisissa yhtyeissä sekä alttoviulujen äänenjohtajana Sinfoniaorkesteri Vivossa.

Siiri Nieminen (s. 2002) aloitti sellonsoiton viisivuotiaana Pietarin musiikkilyseossa. Suomessa hänen opettajinaan ovat toimineet Istvan Zaborsky, Csilla Tuhkanen, Heikki Pekkarinen, Timo Hanhinen ja Tuomas Lehto. Nieminen on opiskellut Sibelius-Akatemian nuorisokoulutusessa vuodesta 2018 lähtien ja suorittaa nyt kandidaatin opintoja Tuomas Lehdon oppilaana. Hän on opiskellut myös Selloakatemiassa vuodesta 2020 lähtien. Mestarikurseilla hän on saanut opetusta muun muassa Marko Ylöseltä, Andreas Brantelidilta ja Trey Leeltä. Nieminen soittaa Suomen kulttuurirahaston Luigi Bajoni -selloa vuodelta 1850.