Ensemble KIC/K

Ensemble KIC/K perustettiin vuonna 2015 elävöittämään kamarimusiikkitoimintaa Kirkkonummella. Ensemblen toiminta-ajatus on rikastuttaa paikallista konserttikulttuuria ja tuoda lisää erilaisia konserttielämyksiä kuntalaisten ulottuville. Ensemblen jäsenet Annemarie Åström (viulu), Maija Parko (piano), Kaisa Ranta (sopraano) ja Mari Palo (sopraano) ovat kirkkonummelaisia muusikoita, joita yhdistää intohimo kamarimusiikkiin. Ensemblen jäsenet työskentelevät erilaisissa freelance-muusikon tehtävissä ja opetustehtävissä pääkaupunkiseudulla.

KIC/K on esiintynyt Kirkkonummella mm. Pyhän Mikaelin kirkossa, Oitbackan kartanon talvipuutarhassa, Wohlsin kartanossa ja Café Cleopatrassa. Ensemble tekee yhteistyötä mm. Kirkkonummen Rotareiden, Kirkkonummen suomalaisen seurakunnan, Wohlsin kartanon ja Oitbackan kartanon kanssa. KIC/K toteuttaa konserttinsa vierailevien taiteilijoiden kanssa konserttikohtaisesti: heidän kanssaan ovat musisoineet mm. klarinetisti Markus Kaarto, sopraano Reetta Haavisto ja viulisti Kreeta-Julia Heikkilä. KIC/K pyrkii tukemaan mahdollisuuksien mukaan toiminnallaan myös paikallisten nuorten muusikoiden konsertointimahdollisuuksia.

Ensemble KIC/K on saanut tukea taiteelliselle toiminnalleen Taiteen edistämissäätiöltä  (2016, 2017, 2018), Svenska kulturfondenilta (2019) ja Suomen kulttuurirahaston Uudenmaan rahastolta (2017).