Kauniaisten musiikkijuhlien suosittu Huvilasarja saa jatkoa. Kauniissa ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaissa huviloissa kuulemme kamarimusiikin helmiä ja iloista kansanmusiikkia nuorten musiikinopiskelijoiden esittämänä. 

Kansanmusiikkiyhtye Figelit esiintyy Villa Bensowilla ja Villa Pelanderilla (Työväen Akatemia), jälkimmäisessä mukana on myös kulttuurineuvos Clara Palmgren.

Figelit on Sibelius-Akatemian kansanmusiikkiosastolla perustettu viulutrio, jonka ohjelmistoon kuuluu perinteisiä kansanmusiikkikappaleita omin sovituksin, kansanmusiikkiestetiikkaan pohjautuvaa improvisaatiota ja omaa tuotantoa.

Tänä vuonna vieraillaan myös Helsingissä Villa Gyllenbergissä, jossa on nähtävissä ensimmäinen retrospektiivinen, kauniaislaisen Werner von Hausenin (1870–1951) tuotantoa esittelevä näyttely.
Nuori sellistilahjakkuus Saima Malmivaara esittää konsertissa Griegin, Schumannin ja Fagerlundin musiikkia, pianistina on Liisa Malmivaara. Konsertin aluksi taidehistorioitsija Laura Gutman kertoo Werner von Hausenin näyttelystä.

Osana Huvilasarjaa pääsemme vierailulle myös Suomen tunnetuimman huonekalumuotoilijan Yrjö Kukkapuron ja taidegraafikko Irmeli Kukkapuron kotina ja työtilana toimineeseen, inspiroivaan Ateljee Kukkapuroon.

Ateljeen konsertissa esiintyy uuden polven ILOA-kvartetti: viulistit Iidamari Ahonen ja Albert Sahlström, alttoviulisti Ada Koivukangas ja sellisti Oona Koivukangas. Ohjelmassa on Beethovenin, Saariahon ja Piazzollan musiikkia.

28.10. klo 14 Villa Bensow

31.10. klo 18 Villa Pelander

1.11. klo 18 Villa Gyllenberg

4.11. klo 14 Ateljee Kukkapuro

Huvilasarjan lipunmyynti alkaa 22.9. klo 12.