Musiikkijuhlilla odotetaan paluuta tulevaisuuteen

Kauniaisten musiikkijuhlien runsas ohjelma on tänä syksynä saanut otsikokseen ”Paluu tulevaisuuteen”. Lipunmyynnissä seurataan tarkasti koronatilannetta ja odotetaan viranomaismääräyksiä.

”Festivaalin toteuttaminen on aina kiehtova yhdistelmä sekä palapelin suunnittelua, että rakentamista. Mutta nyt teemme kyllä ennätyksiä”, kertoo taiteellinen johtaja Jan Söderblom ja viittaa koronan aiheuttamiin jatkuviin muutoksiin kulttuurialalla.

Musiikkijuhlat avaa 29.10. maailmanluokan suomalaisvieras Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri Söderblomin johdolla. Lauluyhtye Rajaton esiintyy yhdessä Jaakko ja Pekka Kuusiston kanssa ajankohtaisessa ilmastoteemaisessa konsertissa Kaksi astetta

Taidemusiikin tuttuja ja tuntemattomia helmiä esittävät Suomen eturivin taiteilijat, kuten viulisti Kreeta-Maria Kentala, pianisti Joonas Ahonen, nokkahuilukvartetti Bravade ja Grani-kvartetti

Gabriel Faurén ajattoman kaunis Requiem kuullaan Kauniaisten kirkossa koronan uhrien muistolle baritoni Aarne Pelkosen, sopraano Kajsa Dahlbäckin ja kauniaislaisten kuorolaulajien toteuttamana. 

Ruotsalaisuuden päivää 6.11. juhlitaan monipuolisesti: Anni Elifin konsertissa Edith Södergranin runot saavat jazz-sävelet, kaksikielinen perhekonsertti vie kieli- ja sävelkylpyyn ja Grankulla svenska kulturförening tuo mukaan juhlapuhujan, lapsikuoron ja Vuoden kauniaislaisen.

Tulevaisuuden tekijät -sarjassa esiintyy kaksi nuorta jousikvartettia Briosa ja ILOA sekä kotrabasisti Venla Lahti ja Porvoon sellokilpailun tuore menestyjä.