Synteesi on näkymätön, mutta jatkuva ainainen osa elämäämme. Vaikka antaudumme kokonaan uuden kokemukseen tai ilmiön vietäviksi, vaikutelmamme on sekoitus kaikesta aiemmin kokemastamme. Kun kuulemme tutun teoksen uudestaan pitkästä aikaa, jopa samana tulkintana, edellinen kokemus ei ole enää toistettavissa.

Kauniaisten musiikkijuhlien ohjelmat ovat festivaalin perustamisesta lähtien rakentuneet puheen ja musiikin vuorovaikutukseen. Tänä vuonna otamme askeleen pidemmälle lisäämällä eri taiteenlajien muodostaman synteesin yleisömme tutkittavaksi ja pohdittavaksi.

Tavoitteemme on kurottaa perinteisen cross overin yli tilanteeseen, jossa eri taiteiden sekoittumisen lopputulos on keskiössä. Saamme kokea konkreettisesti esimerkiksi, miten kuvataiteilija saa työhönsä vaikutteita suoraan musiikin vaikutuksesta.

Tämän vuoden luentosarjan puhujat ovat valinneet omista lähtökohdistaan aiheita, jotka myös pohtivat sekoittumisen ja törmäyksien merkityksiä.

Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi seuraamaan synteesejä, ehkä jopa yllättymään tai vain sulkemaan silmät ja nauttimaan musiikista!

Jan Söderblom, taiteellinen johtaja