Koronakausi on ollut haastavaa aikaa kaikille opiskelijoille. Musiikinopiskelijat eivät ole kaivanneet pelkästään vuorovaikutusta muiden opiskelijoiden ja opettajiensa kanssa vaan poissa ovat olleet myös ammattimuusikon uraan valmistautuessa keskeiset esiintymiset ja kontakti yleisön kanssa.

”Etenkin opiskelijalle on erittäin tärkeää saada mahdollisimman paljon esiintymismahdollisuuksia, sillä esiintymistilanteet kehittävät ja opettavat parhaiten. Onneksi yhteismusisointi kvartetin kanssa tilanteen keskellä on kuitenkin tuonut energiaa takaisin ja synnyttänyt paljon toivoa tulevaan”, kertoo ILOA-kvartetin viulisti Laura Kukkonen. 

Kauniaisten musiikkijuhlilla on ollut perinteenä nostaa esille nuoria, taitavia uransa alkutaipaleella olevia muusikkoja. Moni muistaa viime vuosilta kauniaislaisyleisön suosikin Seele-kvartetin ja sitä aiemmin musiikkijuhlilla ihastuttaneen Borea-kvartetin. Molempien yhtyeiden soittajat ovat nykyään jo vakiintuneita eturivin taiteilijoita sekä solisteina, orkesterisoittajina että kamarimuusikkoina. Onpa joukossa yksi kapellimestariopiskelijakin. 

Tänä vuonna uudessa ”Tulevaisuuden tekijät” -sarjassa esiintyy tavallista suurempi joukko nuoria, lahjakkaita taiteilijoita. Mukana ovat Briosa- ja ILOA-jousikvartetit, kontrabasisti Venla Lahti ja vielä nimeämätön Porvoon sellokilpailun menestyjä. 

Porvoon sellokilpailut käydään 21.–24.10 ensimmäistä kertaa. 16-19-vuotiaiden sarjan finalisteista valitaan sellisti esiintymään aivan tuoreeltaan Kauniaisten musiikkijuhlilla. Sellisti esiintyy yhteisessä konsertissa Briosa-kvartetin kanssa Kauniaisten kirkossa 5.11. 

ILOA-kvartetti ja kontrabasisti Venla Lahti esiintyvät Uudessa Paviljongissa 31.10., jolloin mukana on myös näyttelijä Cécile Orblin. Molemmat kvartetit ja Lahti ovat mukana myös 1.11. Kauniaisten kirkossa esitettävässä Faurén Requiemissä.