Edith – Ruotsalaisuuden päivän juhla

06.11.2021 — klo 18
Uusi Paviljonki
Liput alk. 38 / 19€

Granhultsskolans kör
Juhlapuhujana Mika Salminen, THL
Vuoden kauniaislaisen palkitseminen

Anni Elif – laulu, syntetisaattori, sävellys 
Pauli Lyytinen – saksofoni, EWI, rumpukone 
Sigurdur Rögnvaldsson – fender bass VI 
Tuomas A. Turunen – piano, syntetisaattori 

Kauniaisten musiikkijuhlat yhteistyössä Grankulla svenska kulturförening rf:n kanssa toivottaa tervetulleeksi Ruotsalaisuuden päivän juhlaan.

Laulaja, improvisoija ja säveltäjä Anni Elif Egecioglu on kulkenut monen musiikillisen ja taiteellisen aurinkokunnan halki sävykkäällä äänellään.Hän on ehtinyt vaikuttaa niin esittävän taiteen, jazzin ja popmusiikin puolella kuin klassisella kentällä Suomessa ja ulkomailla. Hänen ensimmäinen sooloalbuminsa pohjautuu Edith Södergranin runoihin ja se oli ehdolla Vuoden Jazzalbumiksi Emma-gaalassa 2018. 

Musiikki vie kuulijan intiimille matkalle, jossa hienot sävellykset kohtaavat astraalin äänimaiseman ja improvisaation. Södergranin tuotannolle oli tyypillistä näynomaisuus ja aikakauden futuristiset ja symboliset virtaukset, jotka lähes sata vuotta myöhemmin kietoutuvat Anni Elifin sävelkielen kautta saumattomasti tähän päivään. 

Jalkaisin sain kulkea läpi aurinkokunnan, ennen kuin löysin ensimmäisen langan punaiseen pukuuni”, kirjoittaa Edith Södergran runokokoelmassaan Ruusualttari vuodelta 1919.