Maria Baric Company: Valon juhla

29.10.2022 — klo 17:00
Thurmaninpuisto
Vapaa pääsy. Kaikenikäisille.

Valon juhla rakentuu Maria Baric Companyn rakastetun tuliteatterin ympärille. Illan hämärtyessä tulisirkuksella ja tulinukketeatterilla maustettu esitys valaisee ympäristön säkenöiväksi valo- ja tulitaiteen estradiksi. Illassa nähdään Maria Baric Companyn palkittu tuliteatteriteos, Ave Fenix. Suomessa ja maailmalla ihastusta herättäneen sekä Suomessa, Kanadassa ja Kuubassa palkitun musiikillisen ulkoilmateoksen visuaalisuus kietoutuu elävän tulen ympärille. Kerrotaan, että kaunis feenikslintu lentää apuun, kun apua kipeimmin tarvitsee. Mutta mitä tapahtuu, kun lintu itse ajautuu avun tarvitsijaksi?

klo 17.00 – 17.25 Feeniksin pesä -työpajapiste ulkotulien sytyttämiselle

Tuo mukanasi oma ulkotuli ja osallistu yhteisöllisen tuliteoksen valmistamiseen!

Yleisö voi halutessaan osallistua Valon juhlan juhlistamiseen tuomalla mukanaan oman ulkotulen ja sytyttämällä sen aukiolle muiden ulkotulien joukkoon. Tuikkiva tulimeri valaisee kasvaessaan hämyisän Thurmaninpuiston luoden taianomaiset puitteet myöhemmin nähtävälle Ave Fenix -tuliteatteriesitykselle. 

Huom. Teoksen yhtenäisen ilmeen säilyttämiseksi ethän kuitenkaan tuo puistoon hautakynttilää, vaan ihan tavallisen matalan, metalliastiassa olevan ulkotulen.

klo 17.00 – 25 Feeniksin kyynel -työpajapiste 

” Varjoista valoon, tuhkasta toivoon. ”

Feeniksin kyyneleissä kerrotaan olevan aivan erityistä taikavoimaa. Ennen Ave Fenix tuliteatteriesitystä yleisöllä on mahdollisuus vierailla työpajapisteellä kirjoittamassa tulilinnulle oma salainen viesti. Viestit kirjoitetaan tai piirretään punaisille sydämen muotoisille paperilappusille, jotka sinetöidään taittelemalla ne kiinni, jolloin sydänviesti muuttuu kyyneleen muotoiseksi. Kyyneleen sisään voi kätkeä sellaisia pieniä tai suuria suruja, murheita, harmeja tai huolia joista haluaa päästää irti. Feeniks-linnun kannettavaksi jätettyjä viestejä ei lueta, vaan ne asetetaan tulilinnun rautaiseen sydämeen, jossa ne esityksen aikana syttyvät liekkeihin ja palavat tuhkaksi symbolisoiden uutta voimaa mennä elämässä eteenpäin, vaikeuksista huolimatta. 

Molemmat työpajapisteet ovat avoinna klo 17.00 – 17.25 välisellä ajalla.

Ave Fenix  
klo 17.30
Kesto: n. 30min

Kerrotaan, että kaunis feenikslintu lentää apuun, kun apua kipeimmin tarvitsee. Mutta mitä tapahtuu, kun lintu itse ajautuu avun tarvitsijaksi? Musiikillinen nuotiotarina tarujen ihmellisestä tulilinnusta toteutetaan tulinukketeatterin ja tulisirkuksen keinoin. 

Kymmenen vuotta on kulunut siitä, kun Maria Baric Company toteutti ensimmäisen tuliteatterituotantonsa Tulilinnun. Esitys palkittiin Thalia-palkinnolla vuoden esityksenä, jonka jälkeen näytelmän uusi sovitus on kiertänyt maailmalla saaden osakseen myös kansainvälistä tunnustusta mm. Kanadasta ja Kuubasta. Moninkertaisesti palkittu tuliteatteriteos on kerännyt yleisöennätyksiä lukuisilla festivaaleilla.