Kristian Sallinen

Kristian Sallinen (s. 2001) aloitti viulunsoiton 5-vuotiaana Espoon musiikkiopistossa. Pääinstrumentiksi vaihtui alttoviulu vuonna 2013. Vuosina 2015-2020 hän opiskeli Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa ensin Teemu Kupiaisen ja myöhemmin Lilli Maijalan oppilaana. Mestarikursseilla häntä ovat opettaneet mm. Tabea Zimmermann, Antoine Tamestit, Yuval Gotlibovich ja Hariolf Schlichtig. 

Kristian Sallinen opiskelee nykyisin orkesterinjohtoa Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalla professori Sakari Oramon oppilaana. Häntä ovat myös opettaneet professorit Jorma Panula ja Colin Metters (Royal Academy of Music, Lontoo) sekä professori Atso Almila ja kapellimestari Petri Sakari. 

Sallinen saavutti 3. sijan Tampereen valtakunnallisessa alttoviulukilpailussa (2017), sekä sai Vilho ja Lahja Koposen säätiön palkinnon nuorelle ja lahjakkaalle osallistujalle. 

Kristian Sallinen on ansioitunut kamarimuusikko ja Seele -kvartetin jäsen. Hän on esiintynyt useilla festivaaleilla sekä soittanut mm. Radion sinfoniaorkesterin ja Mikkelin kaupunginorkesterin solistina. Hän oli Hauhon musiikkijuhlien Nuori taiteilija vuonna 2018. Hänen opiskeluaan ovat tukeneet mm. Wegelius-säätiö, Suomen säveltaiteen tukisäätiö ja Suomen Kulttuurirahasto. Vuonna 2017 hänelle myönnettiin Pro Musica -tunnustuspalkinto. 

Kristian Sallinen soittaa Sibelius-Akatemian omistamaa, 1700-luvulla rakennettua Mantegazza-alttoviulua.