Rebecca Roozeman

Rebecca Roozeman (s. 2001) on esiintynyt solistina ja kamarimuusikkona Suomessa ja ulkomailla: Saksassa, Unkarissa, Liettuassa, Sveitsissä, Italiassa, Englannissa, Hollannissa sekä Vuoristo-Karabahissa. 

Hiljattain hän on ollut kiertueella Itä-Kiinassa ja päässyt maineikkaaseen Ozawa-Akatemiaan, jonka myötä hän konsertoi Genevessä, Pariisissa ja Japanissa. 

Orkesterien solistina Rebecca on soittanut kymmenvuotiaasta asti, ja yhteistyökumppaneita ovat olleet mm. Tapiola Sinfonietta, Radion sinfoniaorkesteri, Kuopion kaupunginorkesteri, Suomalainen Kamariorkesteri, Turun filharmoninen orkesteri ja Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri. Hän on tehnyt yhteistyötä mm. seuraavien kapellimestareiden kanssa: Jukka-Pekka Saraste, Dalia Stasevska, Jorma Panula, Jaakko Kuusisto, Ville Matvejeff, Mihhail Gerts ja Valentin Uryupin. 

Rebecca on palkittu useissa kilpailuissa, ja ensipalkintoja on tullut mm. kansainvälisessä Young Musician -kilpailussa Tallinnassa 2011 sekä kansainvälisessä Leonid Kogan -viulukilpailussa Brysselissä 2018. Vuonna 2019 hän voitti 1. palkinnon Jyväskylän viulukilpailussa.

Rebecca on osallistunut useille mestarikursseille mukaanlukien Ana Chumachenkon mestarikurssi Kronbergissa sekä Gstaadissa Menuhin Akatemiassa. Muilla kursseilla opettajina on ollut mm. Mihaela Martin, Gerhard Schulz, Jean-Jacques Kantorow, Pavel Vernikov, Mikhail Kopelman ja Vadim Gluzman.

Rebecca aloitti viulunsoiton Espoon musiikkiopistossa Grazyna Gebertin johdolla syksyllä 2007. Vuodesta 2015 hän on opiskellut Sibelius Akatemian nuorisokoulutuksessa Pekka Kauppisen johdolla. Tänä syksynä hän aloittaa ammatilliset opinnot Münchenin musiikki- ja teatterikorkeakoulussa Saksassa. 

Rebecca soittaa OP Taidesäätiön Stradivarius-viululla (’Iiriläinen’).