Saima Malmivaara

Saima Malmivaara (s.2006) aloitti sellonsoiton opintonsa viisivuotiaana Turun konservatoriossa Jukka Perksalon oppilaana. Syksystä 2016 hän opiskeli  Porvoonseudun musiikkiopistossa, aluksi Heikki Hämäläisen ja myöhemmin lisäksi Tuomas Ylisen johdolla. Syksystä 2021 hän on opiskellut Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa Tuomas Ylisen oppilaana. Lisäksi Saima opiskelee 2020 Viuluakatemian yhteyteen perustetussa Selloakatemiassa, jossa opettavat Tuomas Lehto ja Tuomas Ylinen. Vierailevia opettajia Selloakatemiassa ovat olleet mm. Marko Ylönen, Erkki Rautio, Jan-Erik Gustafsson, Martti Rousi, Arto Noras, Senja Rummukainen, Young-Chang Cho, Sennu Laine ja Torleif Thedéen.

Saima on saavuttanut 1. palkinnon Salon sellokilpailujen 9-13-vuotiaiden sarjassa lokakuussa 2019 ja 2. palkinnon Porvoon sellokilpailujen 13-15- vuotiaiden sarjassa lokakuussa 2021. Hänet palkittiin lisäksi parhaasta Sebastian Fagerlundin ” Recitativo”:n esityksestä.

Keväällä 2022 Saima soitti Radion sinfoniaorkesterin Nuorten solistien konsertissa Elgarin konserton 1. osan. Hän on esiintynyt mm. KuruFestissä, Lemin musiikkijuhlilla ja Villa Albertin konserteissa Porvoossa. Kesällä 2023 hän esiintyy mm. Kamarikesä-festivaaleilla ja Iitin musiikkijuhlilla. Turun sellokilpailussa 2022 Saima kilpailun kuopuksena ylsi välierään, ja hänet palkittiin kahdella erikoispalkinnolla.

Saima on aktiivinen kamarimuusikko ja on trionsa kanssa (Isabella Pätiälä, piano ja Albert Sahlström, viulu) voittanut palkinnon Ilmari Hannikainen pianokamarimusiikkikilpailuissa talvella 2023 sekä esiintynyt kesällä 2023 Loviisan Sibeliuspäivillä ja PuKamaChamber-festivaaleilla. Kamarimusiikkiopetusta hän on saanut Suomessa mm. Petri Aarniolta, Tuomas Lehdolta, Teppo Koivistolta sekä vanhemmiltaan Liisa ja Janne Malmivaaralta. Trio voitti koesoiton vuoden 2023 alussa kamarimusiikkivaihtoon Colburn Schooliin Los Angelesiin, jossa heitä opettivat Fabio Bidini, Clive Greensmith, Martin Beaver sekä Jean-Yves Thibaudet.

Saiman opintoja ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto, Brunbergin säätiö, Aktia-säätiö, Wegeliuksen muistosäätiö ja Porvoon Lions Club.