The Real Group

The Real Group on ruotsalainen lauluyhtye, joka koostuu viidestä omistautuneesta laulajasta ja muusikosta. Yhtye on kiertänyt maailmaa yli 30 vuotta ja ihastuttaa edelleen yleisöjä kaikkialla. The Real Groupin ainutlaatuinen musiikillinen ilmaisu jazzin, popin ja pohjoiseurooppalaisen kuoromusiikin välimaastossa on nostanut yhtyeen maailman johtavien vokaalimusiikin esittäjien joukkoon.

The Real Groupin perusti vuonna 1984 viisi Tukholman Kuninkaallisen Musiikkikorkeakoulun opiskelijaa. Alkuperäisjäsenet heittäytyivät innolla tutkiskelemaan laulumusiikin maailmaa keskittyen jazz-, pop- ja kansanmusiikkiin. Yhtye saavutti nopeasti kansainvälistä mainetta ja nähdään yhtenä modernin a cappella -musiikin kulmakivenä.

Tänä päivänä The Real Groupin perintöä vaalitaan ja kehitetään edelleen – yhtye tekee maailmanlaajuisia kiertueita, levytyksiä, kouluttavaa mentorointia ja julkaisee nuotteja. Mentorityö on kehittynyt vuosien varrella ja pyrkii jatkuvasti yhdistämään taiteelliset tavoitteet kysymyksiin kuten ihmisoikeudet, ekologinen tiedostaminen ja feminismi.