Kauniaisten musiikkijuhlat tarjoaa konserttien lisäksi mielenkiintoisia puheenvuoroja Perhosvaikutus-teeman ympärillä. Ajankohtaisissa aiheissa eturivin tieteilijät ja toimittajat nostavat esiin mm. koronakriisin, etätyön ja opiskelun, ilmastonmuutoksen sekä merkityksellisen elämän. 

”Ihminen on edelleen pieni luonnonvoimien edessä. Olemme valjastaneet niitä käyttöömme rohkeasti ja taitavasti, mutta liian harvoin viisaasti. Tiede voi olla pelastuksemme, mutta tulitikuilla leikkiminen on edelleen hengenvaarallista”, toteaa festivaalin taiteellinen johtaja Jan Söderblom teeman valinnasta. 

Filosofi ja hyvinvoinnin psykologian dosentti Frank Martela pohtii puheenvuorossaan hyvän tekemistä merkityksellisen elämän lähteenä. Aivotutkija Minna Huotilainen antaa vinkkinsä miten musiikkia voi käyttää etätyöskentelyn ja oppimisen tukena. Tiedetoimittaja Marcus Rosenlund kertoo, miten muinaisten tulivuortenpurkausten perhosvaikutus muokkasi maailmaa, säätä ja taidetta. Suositun YouTuben Samun tiedekanavan professori Samuli Siltanen avaa mukaansatempaavasti perhosvaikutuksen matemaattista mallia ja käänteisiä ongelmia.

Tiedeohjelman puheenvuorot kuullaan Uudella Paviljongilla ja striimataan musiikkijuhlien nettisivuilla. Paikan päälle otetaan vain rajallinen määrä yleisöä turvallisuustoimista huolehtien. 

Tiedeohjelman puheenvuorot:
24.10. klo 16 Samuli Siltanen
25.10. klo 15 Minna Huotilainen
30.10. klo 16 Frank Martela
1.11. klo 15 Marcus Rosenlund

Liput alk. 10€, lippu.fi. Yhteistyössä Tieteellisten seurain valtuuskunta.