Long Island String Quartet

Claudia Ajmone, violin
Daniel Bard, violin
Abigail Fenna, altviolin
Per Nyström, cello

Claudia Ajmone-Marsan är medlem i Ensemble 360 och Camerata Bern, Schweiz. Som aktiv kammarmusiker har hon spelat på internationella festivaler i Hong Kong, Nya Zeeland och Argentina. Ajmone spelar regelbundet i orkestrar som Berlins Staatskapelle och Royal Danish Orchestra. Som grundande medlem av Alpenkammermusik i Österrike har Ajmone coachat och uppträtt med amatörer och blivande professionella musiker.

Israel-kanadensaren Daniel Bard uppträder som både violinist och altviolinist. Hans passion för kammarmusik växte fram under åren i Metro String Quartet. Med sin ensemble Trio Mondrian har Bard vunnit kammarmusiktävlingen i Trieste i Italien och konserterat runt om i Europa. Nyligen debuterade trion i Wigmore Hall. Bard har varit stämledare i Camerata Nordica sedan år 2003 och är soloaltist vid Amsterdams Sinfonietta. Han spelar på en Giovanni Grancino-violin (1686).

Abigail Fenna utexaminerades från Royal Academy of Music, där hon spelade under ledning av Garfield Jackson. Hon kompletterade sina studier för Nobuko Imai vid Genevés konservatorium. Innan Fenna blev soloaltist i London Royal Philharmonic Orchestra, fungerade hon på samma post i Bournemouth Symphony och Royal Liverpool Philharmonic. Som kammarmusiker har Fenna samarbetat med Pinchas Zukerman med konserter i New York och i London. Hon uppträder regelbundet i en av Cadogan Halls konsertserier.

Per Nyström är solocellist i Camerata Nordica och han är också en flitigt anlitad cellist i flera andra nordiska orkestrar. Nyström är konstnärlig ledare för Aurora Chamber Music, en festival med mästarkurser. 1500 unga artister har besökt Aurora sedan den grundades år 2005. Nyström är en av de grundande medlemmarna i Yggdrasilkvartetten, som är Sveriges genom tiderna mest kända och framgångsrika stråkkvartett. Nyström spelar på en Giuseppe & Antonio Gagliano (1796) från Neapel och lyfter 200 kg i marklyft.


Konsert:

5. 17.00 KAMMARMUSIK PÅ VÄGEN HEM 1
Må 30.10 kl. 17.00
Nya Paviljongen

8. QQ 2 – FINLAND ÄR SVENSKT?
Ti 31.10 kl. 19.00
Nya Paviljongen