Mielemme on edelleen suurilta osin tutkimaton ja tieteelle käsittämätön. Valtamerten syvänteiden osittain kartoittamaton elämä on inspiroiva vertauskuva alitajuntamme tuntemattomille syvyyksille. Tämä tuntuu toisaalta jotenkin lohdulliselta todellisuudessa, jossa maanpinnan jokainen neliömetri on kuvattu satelliiteista, ja jokaista puhelinkeskustelua ja sähköpostiviestiä on helppo valvoa. 

Se tutkimustyö jota tehdään mielenterveyden eteen on sitäkin tärkeämpää. Olemme sekä yksilöinä, että lajina valtavan paineen alla. Ihmisen elämä on teknologisaation kautta muuttunut ennennäkemättömällä tavalla viimeisten vuosien aikana. On hyvä muistaa, että olemme lahjoinemme ja puutteinemme biologisesti paljolti sama olento kuin esi-isämme tuhansien vuosien takaa. Yksi erinomainen konsti ylläpitää yhteys ikuisiin ominaisuuksiimme on musiikki. Ja kun olemme sitä kautta yhteydessä lajiimme ajassa taaksepäin, liikumme samalla myös eteenpäin niillä syvyyksillä omassa mielessämme, joilla saatamme löytää ihmisyyden kauniimpia salaisuuksia. 

Haluan omistaa panokseni tämän vuoden Kauniaisten musiikkijuhlilla kaikille niille, jotka kamppailevat mielenterveytensä kanssa.”

Jan Söderblom, taiteellinen johtaja